Mikä ihmeen värikynämaalaus?

Mitä eroa on värikynäpiirustuksella ja värikynämaalauksella? Värikynämaalauksessa kynänjälki levitetään siveltimen ja tärpätin avulla, saaden aikaan maalausmainen vaikutelma. Tällaisia kerroksia laitetaan työhön ainakin 4-6, mikä luo sävykkäitä ja syviä värejä.

Värikynämaalaus kehystetään yleensä lasin taakse, ja kehykseen sijoitettava paspartuuri tuo omanlaisensa ilmeen kuvalle, sekä myös suurentaa teosta. Toimitan kuvat joko kehystämättöminä tai valmiiksi kehystettyinä valintasi mukaan.


Maalaan teokset happovapaalle vesiväri- tai värikynäpaperille, käyttäen kaikkein laadukkaimpia, valonkestäviä värejä.

Värikynäteoksen toimitusaika on öljyvärityötä lyhyempi, tällöin se on hyvä vaihtoehto, jos työllä on kiire esim. lahjaksi. Kiva vaihtoehto on myös antaa lahjan vastaanottajalle lahjakortti, jolloin hän saa itse valita millä tekniikalla haluaa työn toteutetuksi.

Työvaiheita:

 
 

Ensimmäinen kerros värikynää levitetty

Puolet levitetty tärpätillä

Ensimmäinen kerros valmis

Monta kerrosta myöhemmin, valmis teos

Kehystysvaihtoehdot


Värivaihtoehdot: valkoinen, kulta, hopea, puu, musta

Kehystyksen hinnat löytyvät hinnastosta.

Kehystän teokset käyttäen happovapaita materiaaleja. Jos valitset kehystää/kehystyttää teoksen itse, suosittelen tekemään sen hapottomasti, jotta teos säilyisi haurastumatta ja kellastumatta mahdollisimman pitkään. Kehystysliikkeet käyttävät ilman muuta hapottomia materiaaleja. Hapottomia paspartuureja voi ostaa itse esim. Clas Ohlsonilta tai BGA.fi-nettikaupasta. Hapotonta paspartuuriteippiä saa ainakin Clas Ohlsonilta. Lisäksi teos kannattaa eristää hapottomalla kartongilla tms (esim. vesiväripaperi) kehyksen taustapahvista, joka saattaa sisältää paperia ajan mittaan haurastuttavia aineita.

Tärkeintä on kuitenkin pitää teos irti lasista, jottei lasin ja teoksen väliin mahdollisesti tiivistyvä kosteus pääse pilaamaan teosta nopeasti. Hapollinenkin paspartuuri on siis parempi kuin ei mitään.