Mikä ihmeen värikynämaalaus?

Mitä eroa on värikynäpiirustuksella ja värikynämaalauksella? Värikynämaalauksessa kynänjälki levitetään siveltimen ja tärpätin avulla, saaden aikaan maalausmainen vaikutelma. Tällaisia kerroksia laitetaan työhön ainakin 4-6, mikä luo sävykkäitä ja syviä värejä.

Värikynämaalaus kehystetään lasin taakse, ja kehykseen sijoitetaan yleensä paspartuuri, joka pitää kuvan irti lasista, sekä myös suurentaa ja kenties myöskin kaunistaa teosta. Toimitan kuvat joko kehystämättöminä tai valmiiksi kehystettyinä valintasi mukaan.


Maalaan teokset happovapaalle vesiväri- tai värikynäpaperille, käyttäen kaikkein laadukkaimpia, valonkestäviä värejä.

Värikynäteoksen toimitusaika on öljyvärityötä lyhyempi, tällöin se on hyvä vaihtoehto, jos työllä on kiire esim. lahjaksi. Kiva vaihtoehto on myös antaa lahjan vastaanottajalle lahjakortti, jolloin hän saa itse valita millä tekniikalla haluaa työn toteutetuksi.

Työvaiheita:

 
 

Ensimmäinen kerros värikynää levitetty

Puolet levitetty tärpätillä

Ensimmäinen kerros valmis

Monta kerrosta myöhemmin, valmis teos

Kehystys


Halutessasi voin kehystyttää taulun puolestasi Tampereen kehysliike Malkissa. Suuntaa-antavat kehystyshinnat näet hinnastosta. Kehystyttämällä taideteoksen laadukkaassa kehysliikkeessä voit olla varma siitä, että ajan hammas on mahdollisimman lempeä tauluasi kohtaan. Kehysliikkeet käyttävät materiaaleja, jotka eivät sisällä happoa, tai muita pikkuhiljaa paperipohjaista teosta tuhoavia aineita.

Jos valitset kehystää teoksen itse, suosittelen tekemään sen mahdollisimman hapottomasti, jotta teos säilyy haurastumatta ja kellastumatta mahdollisimman pitkään. Hapottomia paspartuureja voi ostaa esim. Clas Ohlsonilta tai BGA.fi-nettikaupasta. Hapotonta paspartuuriteippiä saa ainakin Clas Ohlsonilta. Lisäksi teos kannattaa eristää hapottomalla kartongilla tms (esim. vesiväripaperi) kehyksen taustapahvista, joka saattaa sisältää paperia vahingoittavia aineita. Pyydettäessä voin lähettää palan teippiä sekä eristekartongin valmiin teoksen mukana.